ایمن آب

آنتی اسکالانت چه نقشی در تصفیه آب صنعتی دارد؟

آنتی اسکالانت چه نقشی در تصفیه آب صنعتی دارد؟

آنتی اسکالانت در تصفیه آب صنعتی

آنتی اسکالانت در تصفیه آب صنعتی : برای خرید آب شیرین کن صنعتی باید ابتدا در مورد آنتی اسکالانت بدانید. آنتی اسکالانت (Antiscalant) یک ماده شیمیایی رسوب زدا است که در تصفیه آب استفاده می شود. این ماده شیمیایی که عمده ترین کاربرد آن در سیستم های تصفیه آب اسمز معکوس است و دلیل آن هم پیشگیری از پوسته پوسته شده غشا سیستم RO است. مواد ضد رسوب، دسته ای از مواد شیمیایی هستند که برای پیشگیری از رسوبات نمکی روی غشای ممبران و در مرحله پیش از تصفیه در دستگاه های تصفیه اب صنعتی به سیستم وارد می شود.

آنتی اسکالانت چیست؟

همان گونه که گفتیم آنتی اسکالات مواد شیمیایی ضد رسوبی هستند که برای جلوگیری از به وجود آمدن رسوب روی ممبران و برای پاکسازی سیستم های تصفیه آب به سیستم های آب شیرین کن RO مورد استفاده قرار می گیرد.

آب حاوی نمک و املاح معدنی است و این املاح هنگام عبور از غشای ممبران، بر روی سطح آن رسوب ایجاد می کنند. در نتیجه این رسوبات به مرور زمان منافذ غشای ممبران مسدود می شود و در نهایت راندمان سیستم آب شیرین کن کاهش می یابد.

قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی به دلیل داشتن این ویژگی ممکن است بیشتر باشد و به هر حال بعد از اتمام این ماده در دستگاه می توان اقدام به خرید آنتی اسکالانت نمود چرا که قیمت آنتی اسکالانت آنچنان بالا نیست و نسبت به مزایای آن مقرون به صرفه است.

آنتی اسکالانت در تصفیه آب صنعتی

رسوباتی که آنتی اسکالانت از اثرات آن ها می کاهد عبارتند از:

  • کربنات کلسیم (CaCO₃)
  • سولفات کلسیم (CaSO₄)
  • سولفات باریم (BaSO₄)
  • سولفات استرانسیوم (SrSO₄)
  • سیلیکا (Sio2)

این مواد بر روی غشای پلی آمید یا مبران دستگاه آب شیرین کن به وجود می آیند و در نتیجه آن کارایی آب شیرین کن را می کاهند و منافذ دستگاه را می بندند.

استفاده درست از آنتی اسکالانت برای پاکسازی رسوب های ممبران موجب افزایش طول عمر ممبران می شود و در نتیجه آن طول عمر ممبران بیشتر و هزینه های مربوط به تعویض یا شستشوی آن کاهش می یابد.

ضرورت استفاده از مواد ضد رسوب

آبی که از دستگاه تصفیه آب عبور می کند حاوی املاح، نمک، کلسیم، منیزیم و … است و این مواد به مرور روی ممبران رسوب ایجاد می کنند و در نتیجه راندمان دستگاه را به شدت پایین می آورند.

استفاده نکردن از آنتی اسکالانت سبب بروز مشکلاتی همچون کاهش راندمان دستگاه،‌باز شدن منافذ و پارگی غشا ممبران در نتیجه تجمع رسوبات و … در نتیجه استفاده از آنتی اسکالانت با کیفیت و با میزان لازم می تواند از بروز مشکلات یاد شده جلوگیری نماید و در نتیجه موجب افزایش طول عمر غشای ممبران می شود.

عملکرد آنتی اسکالانت

عملکرد آنتی اسکالانت به این صورت است که به آلاینده های موجود در آب می پیوندند و در نتیجه از اتصال و چسبندگی رسوبات، نمک و املاح به سطح ممبران جلوگیری می شود.

آنتی اسکالانت آلاینده ها و املاح را از داخل ممبران عبور می دهد و در نتیجه آن این املاح همراه با پساب از سیستم  RO‌خارج می شوند. عدم استفاده از اسکالات آسیب زیادی به ممبران می زند و موجب پایین کاهش دبی خروجی و نیز افزایش TDS در آب می شود.

استفاده از این ماده شیمیایی در دستگاه اسمز معکوس RO موجب افزایش طول عمر ممبران و نیز افزایش راندمان جریان خروجی می شود.

در این رابطه بخوانید:

معایب استفاده از آنتی اسکالانت نامرغوب

  • افزایش دفعات شستشوی ممبران
  • کم شدن طول عمر ممبران
  • تعویض سریع و زود هنگام ممبران
  • کاهش ظرفیت تولید
  • افزایش فشار پمپ طبقاتی و کاهش طول عمر آن

آنتی اسکالانت نامرغوب موجب گرفتگی ممبران و از بین نرفتن خوب رسوب ها و املاح می شود و در نتیجه آن باید ممبران را مرتب شست. شستشوی مرتب ممبران،‌کاهش عمر آن را به همراه دارد و همچنین در مراحل بعدی تعویض زود هنگام ممبران و صرف هزینه های بالا را با خود به همراه دارد.

توجه داشته باشید تا قبل از خرید آنتی اسکالانت به مرغوب بود آن توجه داشته باشید و آن را از فروشگاه های معتبر همچون ایمن آب کاژه تهیه کنید تا از کیفیت محصول مورد نظرتان مطمئن شوید.

عوارض آنتی اسکالانت

آنتی اسکالانت اگر به درستی و بر اساس نوع رسوبات انتخاب شود و همچنین به میزان لازم بر اساس میزان دبی ورودی باشد هیچ عارضه ای ندارد.

آنتی اسکالانت در تصفیه آب صنعتی

طریقه نصب آب شیرین کن صنعتی

مراحل نصب آب شیرین کن صنعتی به شرح زیر است:

۱- بررسی مکان مناسب برای نصب

۲- متصل کردن به سیستم آب و فاضلاب

۳- نصب و راه اندازی واحد کنترل

۴- نصب اتصالات و لوله کشی

۵- تست و بررسی عملکرد دستگاه

موارد فوق باید با دقت بالا و رعایت استانداردها و مقررات مربوطه صورت بپذیرد.

نتیجه گیری

در این مطلب با نقش و اهمیت  آنتی اسمالانت در تصفیه آب آشنا شدید. نصب و راه اندازی آب شیرین کن های صنعتی فرآیندی پیچیده است که باید با رعایت نکات فنی و استفاده از تجهیزات مناسب انجام شود. در صورتی که موارد فوق رعایت شود شما می‌ توانید یک واحد آب شیرین کن صنعتی با عملکرد بهینه و کارآمد ایجاد کنید.

Facebook
Twitter
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر موضوعات
تجهیزات اندازه گیری

فلومتر/ روتامتر آب

فلومترها ستون­های شیشه­ ای هستند که میزان گذر آب (دبی) را در خطوط مختلف زیر را در دستگاه آب شیرین کن صنعتی نشان می­دهند. فلومترها

ادامه »